onsdag 25. mai 2016

Ukens bilder

I uke 19 hadde jeg som temaet street/fotosafari med pinnhull. I dette innlegget velger jeg å kun skrive om pinnhull og skriver om fotosafari i et annet.


Street handler om å ta bilder av tilfeldige ting, mennesker i farta, samspill med forskjellige uttrykk, byen osv. 

Pinnhull linse er ikke som alle andre linser. Man får bestemme ISO og lukkertiden, men ellers har man ikke så mye kontroll over noe annet. Pinnhull linsen har kun et lite hull i midten og stenger ut masse lys. Man kan selv lage pinnhull linse, eller bruke en pinnhull linse som er laget for kameraet ditt. Det er det jeg har valgt å gjøre.

Denne uken skulle legge jeg ut fem forskjellige street bilder, som jeg hadde tatt med pinnhull linse. Dette var et veldig spennende tema, og man mister veldig kontroll over kameraet når man får på en pinnhull linse.


På dette bildet har jeg kun redigert litt på lysstyrken og kontrastene, dette for å få frem menneskene på bildet litt bedre. Her sto jeg klar med kameraet utenfor amfi ved gangefeltet, og ventet til folk gikk over. Her valgte jeg å ha en eksponeringstid på 2 sekunder slik at jeg fikk med hvordan menneskene bevegde seg.
Det jeg likte veldig godt med dette bildet var linjespillet. Det er så mange forskjellige linjer overalt, men jeg får fremdeles fokus på menneskene. 

Kameramodell: Canon EOS 1100D
F-stopp: f/0
Eksponeringstid: 1/2 sek
ISO: 100Dette bilde tok jeg foran kulturhuset. Det var en person som gikk mot meg og jeg valgte å ta et bilde av det. Bildet er ikke redigert. 
Dette bildet var veldig "reint", det var ikke så masse som var med. Når jeg ser på bildet får jeg en følelse av en hektisk hverdag, for det ser ut som personen og tingene bak bare blir "sugd" opp. 

Kameramodell: Canon EOS 1100D
F-stopp: f/0
Eksponeringstid: 1/2 sek
ISO: 200
Her sto jeg utenfor sparebanken sør og det kom en ambulanse forbi. Jeg valgte å ta bilde av denne for man får med så masse bevegelse i bildet. Det eneste som er redigert er kontrastene. Jeg valgte å fremheve kontrastene litt mer for jeg syntes det ga litt mer dybde og fikk fram bildet veldig bra.
Jeg liker dette bildet for det var veldig tilfeldig at en ambulanse kom kjørende forbi, og jeg rakk akkurat å få bilde av den. På selve bildet liker jeg veldig godt at det er så masse ting som kunne ha forstyrret og ødelagt bildet, men jeg synes dette bildet ble veldig bra.  

Kameramodell: Canon EOS 1100D
F-stopp: f/0
Eksponeringstid: 1/2 sek
ISO: 400Her står jeg også utenfor sparebanken sør. Her valgte jeg å ta bilde ut mot amfi, busstoppene og gangefeltet. Jeg fikk med masse bevegelse i bildet, og syntes dette var ganske stilig. 
På dette bildet valgte jeg å redigere kontrastene litt mer synlig. Dette gjorde at bevegelsene i bildet kom tydeligere fram. 
Dette bildet likte jeg veldig godt på grunn av at det er så masse bevegelse i bildet. Her prøvde jeg å bevege kameraet litt mens eksponeringstiden gikk. Noe som ble veldig stilig! Er noen biler som beveger seg, men ellers står alt av bygninger still. Jeg synes det var veldig stilig at jeg fikk med "bevegelsen" til bygningene. 

Kameramodell: Canon EOS 1100D
F-stopp: f/0
Eksponeringstid: 1/2 sek
ISO: 40


Her har jeg ikke redigert noe særlig. Jeg har kun redigert veldig lite på kontrastene, slik at de kom litt bedre frem på bildet.
Dette bildet likte jeg veldig godt. Her står jeg utenfor kulturhuset og tar bilde inn mot amfi. Jeg likte dette bildet veldig godt for jeg rakk akkurat å få med bussen som kom kjørende i full fart forbi. Det er veldig masse linjespill i dette bilde og det kan virke litt rotete, men det var dette jeg likte ved bildet. 

Kameramodell: Canon EOS 1100D
F-stopp: f/0
Eksponeringstid: 1/0.6 sek
ISO: 100                            


Jeg valgte å ha alle bildene i svart og hvitt, for dette var det jeg synes var finest og passet best til dette temaet. 


Egenvurdering
Denne uken har jeg gått rundt i byen og prøvd med fram med å bruke pinnhull til å ta street bilder. Pinnhull er aldeles ikke som andre vanlige objekter og linser. Det har vært krevende å jobbe med pinnhull, men jeg har lært veldig masse også. Da jeg først prøvde pinnhull var jeg helt forvirra og skjønte nesten ingenting. Man mistet så masse kontroll at det bare var forvirrende i begynnelsen. Men nå synes jeg det er kjempegøy å bruke pinnhull! Det er definitivt noe jeg kommer til å kjøpe. I løpet av denne ukens bilder lærte jeg hvordan jeg kunne få litt "kontroll" over pinnhull, selv om det ikke er så masse man kan ha kontroll over. Jeg har blitt mye mer avslappet med å ikke ha så mye kontroll, og har klart å se det gode med det. Bildene blir veldig stilige, og man får lov til å fremstille ting på en annen måte. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar